X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Consilier trimis în judecată sub acuzaţia de escrocherie

14 noi. 2017,, 11:41   Societate
3243 0

Un consilier al oraşului Codru va compărea pe banca acuzaţilor pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari. Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat respectiva cauză penală pentru examinare în judecată.

În concret, procurorii au stabilit că în perioada mai 2011 - septembrie 2012, inculpatul, care gestiona activitatea a două organizații comerciale, ar fi dobîndit ilicit, prin înşelăciune şi abuz de încredere, bunurile mai multor persoane. Mai exact, sub pretextul organizării şi desfăşurării activităţii de comercializare a mărfurilor nealimentare în piaţă, inculpatul a condiţionat cumpărarea gheretelor amplasate pe teritoriul pieţei „Curcubeu” de pe strada Columna, afirmând eronat că acestea îi aparţin.

În acest scop, inculpatul a încheiat cu persoanele care intenţionau să desfăşoare activitate de întreprinzător în respectiva piaţă 22 de contracte de vânzare - cumpărare a gheretelor, solicitând şi primind personal sau prin intermediul unor persoane terţe, în total 1,4 milioane de lei.

Ulterior, sub pretextul anumitor erori la perfectarea contractelor de vînzare-cumpărare a gheretelor care urmează a fi corectate, a solicitat și primit de la victime aceste acte, pe care nu le-a restituit beneficiarilor, ci le-a substituit prin contracte de locațiune a gheretelor, cauzându-le comercianţilor daune în proporții considerabile.

Inculpatul a fost reţinut acum două luni, pînă în prezent fiind cercetat în stare de arest preventiv, iar dacă va fi găsit vinovat el riscă de la 8 pînă la 15 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate de pînă la 5 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?