X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Tentativa de omor a lui Plahotniuc: un inculpat și-a recunoscut vina

14 noi. 2017,, 10:31   Societate
4603 5

Unul dintre cei şapte inculpaţi în cazul tentativei de omor asupra liderului PDM, Vlad Plahotniuc, şi-a recunoscut vina în totalitate.

Datorită acestui fapt, suspectul va avea parte de o procedură simplificată de judecare, dar şi i se va reduce din pedeapsă.

Decizia a fost luată, ieri, de către magistraţii Judecătoriei Chişinău cu sediul în sectorul Centru, în cadrul unei noi şedinţe de judecată în acest caz.

"Vă recunoaşteţi vinovăţia?"

Inculpaţii au refuzat să discute cu presă. În schimb, unul dintre ei a vorbit în faţa magistraţilor, recunoscînd toate învinuirile, care i-au fost aduse şi a solicitat o procedură simplificată de judecare.

"A admis cererea formulată de către unul dintre inculpaţi, privind examinarea cauzei în baza probelor, adică unul dintre inculpaţi solicită examinarea cauzei într-o procedură simplificată, specială", a spus procuror PCCOCS, Denis Rotaru.

Procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au refuzat să spună ce rol a avut inculpatul care şi-a recunoscut vinovăţia, în cadrul grupării criminale. În urma solicitării sale, cauza penală a fost separată: el va fi judecat de unul singur, iar ceilalţi indivizi - în grup.


De asemenea, magistraţii au stabilit că judecarea celor două cauze penale va fi efectuată în continuarea de Judecătoria Chişinău cu sediul în sectorul Centru. Ultima decizie nu a fost agreată de către unii apărători.

"Cauza era de competenţa Judecătoriei Chişinău cu sediul Botanica de examinare, fiindcă ultimele acţiuni de urmărire penală s-au făcut în sectorul Botanica. De aceea, noi nu considerăm că este de competenţa Judecătoriei Chişinău cu sediul central", a menţionat avocatul, Ion Modval.

Şapte indivizi, învinuiţi de tentativă de omor asupra liderului PDM, Vlad Plahotniuc, au ajuns pe banca acuzaţilor la sfîrşitul lunii octombrie.

Potrivit oamenilor legii, suspecţii au acţionat la comanda autorității criminale Grigore Caramalac, alias Bulgaru, învinuit în acelaşi dosar şi dat în căutare internaţională.

Indivizii sînt acuzaţi de patru infracţiuni: pregătirea omorului la comandă, păstrarea ilegală de arme şi muniţii, intrarea şi şederea ilegală în ţara noastră, dar şi trecerea clandestină a frontierei.

O parte dintre ei şi-au recunoscut vina. Toţi riscă ani grei de puşcărie. Opt persoane au fost reţinute în aprilie la Chişinău, iar alte nouă, în Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?