X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cutiile negre ale avionului prăbușit în Coasta de Fildeș, descifrate de experți ucraineni

13 noi. 2017,, 15:21   Societate
2803 0

Cutiile negre ale aeronavei AN 26-100, preluate în urma accidentului aeronautic din 14 octombrie curent, vor fi expediate de către autoritățile din Coasta de Fildeș săptămîna aceasta la Kiev pentru descifrare.

Decizia a fost luată în urma vizitei la fața locului a grupului de experți din cadrul Autorității Aeronautice Civile al Republicii Moldova, desemnați pentru a participa la investigarea cauzelor producerii accidentului.

Grupul de experți a evaluat, în cadrul vizitei, epava aeronavei, înregistrarea convorbirii cu dispeceratul, echipajul etc. Astfel, s-a constatat că, ținînd cont de tipul de echipament instalat la bordul aeronavei, pe moment Uzina Antonov din Kiev deține aparatajul necesar pentru descifrarea datelor, care va fi gata în circa 4 săptămîni.

În baza descifrărilor de pe cutiile negre ale aeronavei, dar și a datelor acumulate pînă în prezent în urma investigărilor la fața locului, autoritățile din Coasta de Fildeș vor elabora un raport preliminar pe accident. La definitivarea raportului vor participa cu asistență și experții Autorității Aeronautice Civile al Republicii Moldova, care vor pleca din nou la fața locului.

Este de menționat că, după prezentarea raportului preliminar pe accident, AAC al Republicii Moldova va elabora un set de recomandări pentru companiile care exploatează acest tip de aeronave.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?