X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Mesajul PSRM la un an de mandat al președintelui Dodon

13 noi. 2017,, 10:50   Politică
2501 40

Igor Dodon, din postura de președinte, a stopat numeroase derapaje și a blocat legile cu caracter antipopular, se arată într-o declarație a PSRM emisă cu prilejul marcării primului an de mandat al șefului statului, notează NOI.md.

Membrii formațiunii afirmă că pentru socialiști această victorie a avut o semnificație dublă: o mare victorie a poporului Republicii Moldova, care și-a recăpătat dreptul legitim de a-şi alege preşedintele prin vot direct, și a fost o mare victorie a PSRM, care a demonstrat încă o dată că este cea mai influentă formațiune politică din Moldova.

„Anul care a trecut a demonstrat că alegerea poporului a fost una corectă. Igor Dodon a reușit să reanimeze relațiile tradiționale de prietenie și de colaborare cu partenerii noștri din Est; a lichidat barajele ce împiedicau exporturile moldovenești în Federația Rusă; a reușit restabilirea prestigiului instituției prezidențiale în societate și a încrederii oamenilor în această instituție importantă în stat”, se arată convinși socialiștii.

În același timp, reprezentanții formațiunii și-au exprimat regretul că majoritatea inițiativelor lui Dodon au fost zădărnicite de guvernare, ”încercând izolarea și eliminarea lui din procesul decizional, din politică și din viața publică”.

„Am fost cu toții martori ai încercărilor disperate ale guvernării de a diminua rolul șefului statului în politica externă, de a-l obliga pe președinte să promulge legi cu un caracter vădit antipopular, de a înlătura Președinția din procesul decizional privind detașarea contingentelor militare la exerciții, aplicații, misiuni peste hotare și de numire în funcție a ministrului apărării, de a bloca activitatea Consiliului Suprem de Securitate - instrument de lucru extrem de important în activitatea Președintelui Republicii Moldova”, se mai precizează în declarația PSRM.


Membrii partidului au amintit despre inițierea campaniei naţionale de colectare a semnăturilor pentru trecerea la forma prezidențială de guvenămînt. Ei își propun să colecteze circa 1,5 milioane de semnături.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?