Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Contrabandă pe rîul Prut. Un moldovean prins cu mii de ţigarete (FOTO)

13 noi. 2017,, 10:21   Societate
2363 0

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni au depistat un cetăţean moldovean, care a încercat să introducă ilegal în Romînia, peste rîul Prut, 1.845 pachete cu ţigări de contrabandă, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din Romînia.

În data de 10 noiembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 00:00, aceștia au observat pe malul rîului Prut, cu ajutorul autospecialei de supraveghere cu termoviziune, două persoane care au trecut fraudulos frontiera de stat în Romînia şi se deplasau de la liziera rîului Prut spre localitatea Podul Hagiului.

Imediat, o patrulă a poliţiei de frontieră s-a deplasat în locul indicat, unde au fost descoperite trei colete suspecte, în extravilanul localităţii Gorban.

În urma verificării zonei, cuplul chinologic format dintr-un poliţist de frontieră şi un cîine de urmă, a depistat o persoană care se ascundea în vegetaţia din apropiere.


Persoana a fost reţinută și identificată ca fiind cetăţeanul moldovean M.A., în vîrstă de 18 ani. Acesta a declarat că împreună cu o altă persoană a trecut coletele peste rîul Prut cu ajutorul unei camere auto şi au continuat să se deplaseze spre interiorul tării, aproximativ doi km, cînd speriaţi de luminile autospecialei poliţiei de frontieră au abandonat coletele şi au fugit.

De asemenea, tînărul susţine faptul că detaliile privind livrarea coletelor nu îi erau cunoscute iar pentru activitatea desfăşurată urma să primească suma de 1000 lei moldoveneşti.

În urma inventarierii conținutului coletelor, a rezultat cantitatea de 1.845 pachete cu ţigări, marca Plugarul, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare de aproximativ 21.000 lei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvîrşirii infracţiunilor de contrabandă calificată și intrarea în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Tînărul a fost predat autorităților de frontieră din țara vecină, pentru stabilirea întregii arii infracţionale şi depistarea tuturor persoanelor implicate.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?