X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Candu a făcut o declarație dură despre Rusia, în presa braziliană

11 noi. 2017,, 13:35   Politică
7693 28

Din 1992 şi pînă în prezent, Moldova este în continuă presiune diplomatică din partea Rusiei. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul unui interviu acordat în presa braziliană.

Demnitarul a menționat că Moscova a cerut o serie de concesii pentru a pune punct crizei transnistrene. Printre aceste condiţii se numără garantarea că Moldova nu va cere niciodată statutul de membră a NATO, nu va cere reunificarea cu Romînia şi va acorda statut special regiunii transnistrene și limbii ruse în Moldova.

În pofida faptului că în cei 25 de ani Chișinăul a mers la multe compromisuri, Rusia nu și-a retras militarii din regiunea separatistă.

Candu a declarat că, din această cauză, Moldova va căuta un parteneriat mai strîns cu instituțiile internaționale și va încerca prin intermediul lor să facă presiuni asupra Kremlinului. Printre aceste acţiuni se numără deja deschiderea oficiului NATO la Chișinău.

Totuși, șeful legislativului speră că Moldova va ajunge la o înțelegere cu Rusia privind retragerea trupelor din stînga Nistrului, ca ulterior ţara să fie reîntregită și să-şi consolideze relaţiile cu Uniunea Europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?