Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Țara cu cel mai înalt nivel de obezitate

11 noi. 2017,, 05:30   Ştiinţă şi IT
2657 0

Marea Britanie este țara cu cel mai înalt nivel de obezitate din Europa de Vest, arată datele raportului anual de sănătate publică al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, potrivit Theguardian.com.

Potrivit acestui raport, 26,9% din populația britanică are un indice de masă corporală de 30 și mai mult.

Același raport arată că nivelul obezității în Regatul Unit a crescut cu 92% din anul 1990 și pînă în prezent.

Tam Fry, președintele Forumului Național pentru Obezitate, a declarat că vina pentru aceste date negative o poartă guvernele britanice, care nu au făcut nimic în acești ani pentru a combate obezitatea.

„Azi avem o încercare patetică a administrației Guvernului lui Theresa May de a lua măsuri astfel încît să nu se adeverească prognozele care spun că pînă în anul 2050 jumătate din populația Marii Britanii va fi obeză”, a declarat Tam Fry, potrivit sursei citate.


The guardian scrie că anul trecut, Guvernul a fost dur criticat de strategia de a lupta cu obezitatea în rîndul copiilor, care se baza pe acțiunile voluntare ale companiilor din industria alimentară și a băuturilor, în lipsa unor restricții de marketing și publicitate la produsele de tip fast food.

Fumatul și obezitatea sînt doi dintre cei mai importanți factori care sînt asociați cu cele mai frecvente cauze ale mortalității în lumea modernă: cancerul, atacurile de cord; accidentele vasculare, cerebrale și diabetul.

Marea Britanie are a 11-a cea mai mare rată a mortalității la cancer din lume: 221.9 decese la 100.000 de persoane, potrivit OCDE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?