Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Toţi elevii din Autonomia Găgăuză vor fi hrăniţi gratuit

10 noi. 2017,, 16:21   Societate
2833 0

Toţi elevii din Autonomia Găgăuză vor fi hrăniţi gratuit. Un proiect în acest sens a fost votat astăzi de majoritatea deputaţilor din Adunarea Populară.

Pentru aceste necesităţi, autonomia va trebuie să ofere anual 10 milioane de lei. Pînă în prezent, de hrană gratuită beneficiau doar copiii din clasele a întîia pînă în a patra.

"Acest proiect are o importanţă socială foarte mare şi va aduce beneficii pentru sănătatea copiilor. Această iniţiativă trebuia de mult analizată şi aprobată de Adunarea Populară, deoarece în bugetul regiunii s-a înregistrat un surplus foarte mare. Autonomia are suficiente resurse pentru a da 10 milioane de lei anual pentru hrana copiilor", a declarat Cornel Dudnic, deputat PDM, responsabil pentru Găgăuzia.

Iniţial, deputaţii regiunii au menţionat că nu sînt de acord cu acest proiect deoarece nu sînt suficienţi bani în Buget. Aceştia şi-au schimbat însă opinia după ce Cornel Dudnic a prezentat informaţiile dintr-un raport al Curţii de Conturi din regiune.

Potrivit documentului, auditorii au depistat prejudicii de peste şase milioane de lei în bugetul mai multor instituţii din cadrul autonomiei, inclusiv direcţia Educaţie. Documentul trebuie să fie promulgat de başcanul Găgăuziei, care deocamdată s-a arătat împotriva aceste iniţiative.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?