X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Trump îl avertizează pe Kim Jong-un: Arma ta nu te va salva

11 noi. 2017,, 12:31   Externe
2363 0

Președintele american Donald Trump a denunțat vineri "fantasmele dictatorului" de la Phenian, apreciind că Asia nu poate fi luată ostatică de către regimul nord-coreean, relatează France Presse, citată de Agerpres.

"Viitorul acestei regiuni și al minunaților săi locuitori nu pot fi luate ostatice de fantasmele de cucerire violentă ale unui dictator și prin șantaj nuclear", a declarat Trump la summitul Forumului de cooperare economică Asia-Pacific (APEC), care și-a început lucrările vineri la Da Nang, în Vietnam.

În cursul primelor trei etape ale turneului său asiatic — Japonia, Coreea de Sud, China — președintele american a insistat asupra necesității ca toate "țările responsabile" să-și accentueze presiunea asupra Phenianului pentru ca acesta să-și abandoneze programul nuclear.

Joi, la Beijing, el l-a invitat pe omologul său chinez Xi Jinping să acționeze "rapid". China, principalul partener comercial al Coreei de Nord, poate reglementa această problemă "ușor și rapid", a insistat el.

Presa oficială nord-coreeană a reiterat vineri că regimul de la Phenian nu este dispus în niciun caz să negocieze asupra eventualului sfîrșit al acestui program, calificînd această idee drept "stupidă".


"Noi nu ne opunem dialogului, dar nu vom pune niciodată problemele legate de interesele supreme ale Coreei de Nord și de securitatea cetățenilor săi pe masa negocierilor", subliniază un editorial publicat în ziarul guvernamental Minju Joson.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?