X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ministrul israelian, născut în Moldova, s-a ales cu un cadou inedit de la Pavel Filip

10 noi. 2017,, 12:31   Politică
3976 0

În cadrul vizitei oficiale întreprinse în Statul Israel, Premierul Pavel Filip s-a întîlnit astăzi cu ministrul israelian al Apărării, Avigdor Liberman.


În cadrul dialogului, șeful Cabinetului de miniștri de la Chișinău a reiterat interesul Republicii Moldova pentru dinamizarea parteneriatului între ministerele Apărării celor două state. De asemenea, Pavel Filip a spus că țara noastră este deschisă pentru semnarea unui acord bilateral de cooperare în domeniul tehnico-militar, care să vizeze inclusiv politica de apărare şi planificarea apărării, instruirea militară și asistenţa tehnico-materială.


La rîndul său, oficialul israelian a salutat interesul de care dau dovadă autoritățile Republicii Moldova în dezvoltarea relațiilor bilaterale, inclusiv în domeniul apărării. Totodată, Avigdor Liberman a declarat că se mîndrește că s-a născut în Republica Moldova și a studiat la Chișinău.


Oficialii au mai făcut un schimb de opinii privind importanța depunerii eforturilor comune în combaterea terorismului, diminuarea migrației ilegale și a traficului de persoane, precum și privind reducerea traficului ilicit de droguri.


La finalul întrevederii, Premierul Pavel Filip i-a adus în dar lui Avigdor Liberman arborele genealogic al familiei sale, care își are rădăcinile în Orhei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?