X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldova și Argentina își extind cooperarea economică

10 noi. 2017,, 10:50   Economie
2331 0

Republica Moldova și Republica Argentina urmează să-și extindă cooperarea economică.

Acest deziderat a fost stabilit în cadrul întîlnirii de ieri, 9 noiembrie, dintre Iuliana Drăgălin, secretar de stat în domeniul infrastructurii calității și cooperării internaționale al Ministerului Economiei și Infrastructurii și Felipe Alvarez de Toledo, ambasadorul Republicii Argentina în România, privind intensificarea cooperării economice și relațiilor bilaterale, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului, părțile au discutat nivelul actual al schimburilor comerciale existente între cele doua state și extinderea relațiilor comerciale si investiționale, în special prin organizarea unor business-forumuri bilaterale.

Iuliana Drăgălin, împreună cu reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii, au prezentat climatul investițional al Republicii Moldova și oportunitățile oferite de zonele economice libere și parcurile industriale.

Felipe Alvarez de Toledo s-a pronunțat pentru extinderea relațiilor economice și susținerea lansării negocierilor asupra Acordului privind protecția si promovarea reciproca a investițiilor, precum și a Acordului bilateral de cooperare comercial-economică.


De asemenea, părțile au analizat aspectele ce țin de încheierea acordurilor și memorandumurilor de colaborare și în alte domenii prioritare și de interes reciproc care ar impulsiona relațiile bilaterale și oportunitățile investiționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?