X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Parlamentul UE propune obiective care vor schimba viața moldovenilor, opinie

10 noi. 2017,, 09:12   Politică
6065 18

Raportul Parlamentului European care solicită aprofundarea colaborării și găsirea unor noi modalități de a sprijini țările aflate la frontierele de est ale UE, constituie un semnal foarte important și propune obiective care vor schimba în bine viața cetățenilor moldoveni.

Declarația a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului, Iurie Leancă, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

Potrivit lui Iurie Leancă, în raportul parlamentarilor europeni, care vizează aprofundarea colaborării cu Republica Moldova, Georgia și Ucraina, se face referință la un șir de propuneri cum ar fi aderarea într-o anumită perspectivă la Uniunea Europeană, ceea ce este un pas calitativ nou, posibilitatea aderării la aranjamentele Schengen, despre care nu s-a vorbit pînă acum, anularea tarifelor roaming, aderarea la un spațiu energetic comun european, crearea unor coridoare de infrastructură, care ar conecta Moldova mult mai bine la tot ce înseamnă infrastructura europeană. „Sunt convins că aceste propuneri, în momentul în care le asimilăm noi ca țară, dar și Uniunea Europeană, vor însemna un nou jalon, o nouă pagină foarte importantă în relația noastră cu UE. E foarte important să avem obiective”, spune vicepreședintele legislativului.

Potrivit lui, aceste obiective sînt extrem de importante care vor schimba realitățile din Republica Molacova, vor schimba spre bine viața cetățenilor pentru că deschid noi oportunități pentru economie, pentru întreprinzători.

Analistul Anatol Țăranu spune că propunerile deputaților europeni nu se vor resimți în deplinătatea lor în viața cotidiană a cetățenilor moldoveni foarte curînd. Este nevoie de o anumită perioadă de timp ca acest program să se realizeze și să înceapă să dea roade. „Din punctul de vedere al propagării valorilor europene, acest eveniment are o însemnătate foarte mare”, spune analistul.

Un nou raport al Parlamentului European solicită aprofundarea colaborării cu Ucraina, Georgia și Moldova și găsirea unor noi modalități de a sprijini țările aflate la frontierele de est ale UE. Raportul a fost deja adoptat de Comisia pentru afaceri externe și va fi votat de deputații europeni în cadrul sesiunii plenare din această lună.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?