X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Detalii despre operațiunea antidrog de pe tot teritoriul țării

9 noi. 2017,, 13:58   Societate
2087 0

Procurorii și polițiștii din R. Moldova anunță că au reușit să dezmembreze patru grupări criminale cu legături între ele, specializate în traficul de droguri, după ce au efectuat pe parcursul zilei de ieri 183 de percheziții în 27 de raioane, 73 dintre care în Chișinău, și au reținut 25 de persoane.


Corneliu Groza, șeful Direcției de Poliție a mun. Chișinău, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că în total este vorba de 95 de suspecți, inclusiv cinci studenți, cu vârste între 19 și 47 de ani, jumătate dintre care au mai fost condamnați anterior pentru infracțiuni legate de circulația drogurilor, jafuri, furturi, escrocherii etc. Printre cei reținuți se află și doi slujitori ai unui cult religios.

Totodată, au fost ridicate arme deținute ilegal, muniții, bani și droguri în valoare de peste 15 milioane de lei.

Una dintre grupări era specializată în aducerea ilegală a pastilelor „Extasy” din Olanda în R. Moldova și comercializarea acestora în cluburile de noapte din Chișinău. O pastilă ajungea să coste 450 de lei. O altă grupare, localizată în Vatra, suburbie a capitalei, era specializată în producerea drogurilor sintetice, inclusiv heroină etc.

Potrivit lui Ion Țurcanu, șeful Direcției Antidrog din cadrul Inspectoratului General al Poliției, grupările activau după scheme securizate, iar o persoană care plasa droguri în anumite ascunzători câștiga într-o lună și 37 de mii de lei, fără a lua în calcul veniturile din vânzările substanțelor psihotrope.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?