Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Moldova și Argentina vor extinde comerțul bilateral cu produse agricole

9 noi. 2017,, 12:40   Economie
2722 0

Moldova și Argentina intenționează să sporească comerțul bilateral cu produse agricole, relatează NOI.md.

Acest subiect a fost discutat în cadrul unei întrevederi dintre secretarul general al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Iurie Ușurelu, și ambasadorul Republicii Argentina la Chișinău, Felipe Alvarez de Toledo.

În cadrul dialogului, oficialii și-au exprimat disponibilitatea de a realiza un schimb de experiență și bune practici între instituțiile de resort din ambele țări, în domeniile agriculturii, dezvoltării regionale și mediului.

„Facilitarea și intensificarea schimbului comercial cu produse agroalimentare între Republica Moldova și Republica Argentina ar fi un impuls de dezvoltare pentru producătorii autohtoni. Sîntem interesați în facilitarea dezvoltării parteneriatelor de afaceri și stabilirea relațiilor de parteneriat dintre companiile autohtone producătoare de produse agroalimentare (fructe și legume proaspete) și cele din Argentina”, a precizat Iurie Ușurelu.

Totodată, secretarul general a subliniat necesitatea realizării unui schimb de materiale informaționale privind potențialul de producere şi export în sectorul agricol din ambele ţări în vederea familiarizării potenţialilor importatori.


La rîndul său, Alvarez de Toledo și-a exprimat disponibilitatea de a spori comunicarea eficientă dintre instituțiile vizate.

„Aveți sprijinul nostru în noua structură formată și sîntem siguri că aceste reforme vor promova dezvoltarea țării dumneavoastră la o nouă etapă”, a menționat ambasadorul argentinian.

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, volumul schimbului comercial dintre Republica Moldova şi Republica Argentina cu produse agricole şi agroalimentare în anul 2016 a constituit circa 4,916 mil. USD, cu 0,3 mil. mai mare decît în anul 2015.

Principalele grupe de produse importate din Argentina în anul 2016 au fost: produse de origine animală (46,9%), produse de origine vegetală (43,6%), produse procesate (6,6%), cît și reziduuri şi deşeuri ale industriei alimentare (2,9%).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?