X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Candu laudă Moldova cu succesele țării

9 noi. 2017,, 09:21   Politică
3561 7

Președintele Parlementului Republicii Moldova, Adrian Candu, se laudă pe Facebook cu reușitele țării.

Potrivit lui Candu, guvernarea a înregistrat încă un succes și un semnal puternic de susținere din partea Uniunii Europene, în pragul Summitului Parteneriatului Estic.

Candu face referire la propunerea Parlamentului European (PE) de a crea noi modalităţi de intensificare a relaţiilor cu Moldova, Georgia şi Ucraina. Decizia vine ca urmare a faptului că cele trei state au înregistrat, în ultima perioadă, progrese majore în colaborare cu Uniunea Europeană, în pofida atacurilor venite din partea Rusiei.

În acest sens, eurodeputaţii vor să înfiinţeze un fond prin intermediul căruia UE va putea sprijini statele aflate în situaţii de criză.

De asemenea, a fost cerută sporirea suportului acordat pentru implementarea reformelor economice care ar putea oferi acces la Uniunea Vamală şi energetică a blocului comunitar.


Documentul a fost deja adoptat de Comisia pentru afaceri externe și urmează să fie votat de deputații europeni în cadrul sesiunii plenare din noiembrie.

„Crearea unui model al Parteneriatului Estic Plus pentru țările asociate, cu posibilitatea unei viitoare apartenențe în domeniul vamal, al energiei și al uniunii digitale este esențială. [...] Trebuie să ne asigurăm că rezultatele Summitului sînt concrete și dedicate investițiilor pe termen lung și bunăstării populației din țările în cauză. Sprijinul acordat de UE reformelor economice este foarte important pentru cetățeni ", a citat Adrian Candu declarația făcută de europarlamentarul Laima Liucija Andrikienė.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?