X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

BNM a amendat cinci manageri ai Energbank

8 noi. 2017,, 17:50   Economie
2988 0

Banca Națională a Moldovei (BNM) a amendat cinci membri ai Comitetului de conducere al Băncii Comerciale „Energbank” cu o sumă totală de circa 156,5 mii de lei, relatează NOI.md.

Sancțiunea a fost aplicată în urma examinării rezultatelor controlului complex pe teren efectuat de BNM la această bancă.

De asemenea, membrii Comitetului de conducere și ai Consiliului Băncii au fost sancționați cu avertisment asupra neadmiterii pe viitor a încălcărilor actelor normative și posibilității de aplicare a unor sancțiuni mai aspre în cazul în care neregulile constatate vor fi comise în mod repetat.

Sancțiunile au fost aplicate după ce în activitatea B.C. „Energbank” S.A. au fost constatate unele încălcări ale Legii instituțiilor financiare și actelor normative ale Băncii Naționale, identificate pentru perioada controlului.

Neregulile se referă, în principal, la nerespectarea de către Bancă a cerințelor prudențiale specifice activității de creditare, concentrarea riscurilor, clasificarea activelor, precum și la încălcarea reglementărilor în domeniul tranzacțiilor cu persoanele afiliate etc.


Totodată, încălcările constatate nu au afectat limitele prudențiale stabilite de BNM și, prin urmare, nu există riscuri majore pentru stabilitatea băncii.

De menționat că „Enerbank” activează în regim normal și prestează toate serviciile propuse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?