Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Predicția astrofizicianului Stephen Hawking

9 noi. 2017,, 02:00   Ştiinţă şi IT
6756 3

Planeta noastră va deveni o bilă de foc, iar omenirea va dispărea, în mai puțin de 600 de ani. Este predicția astrofizicianului Stephen Hawking.

El a avertizat că rasa umană este în pericol să dispară complet până în 2600, așa că oamenii trebuie să aibă curaj să meargă acolo unde nu a mai ajuns niciodată dacă vor ca specia să supraviețuiască pentru încă un milion de ani.

Stephen Hawking spune că, dacă nu vom reuși să colonizăm spațiul cosmic, planeta va deveni suprapopulată, iar energia consumată, în cantități tot mai mari, va transforma Pământul într-o minge de foc.

Într-o apariție video la Tencent WE Summit, de la Beijing, Hawking a făcut apel la oamenii de afaceri să susțină financiar planurile de călătorie în afara sistemului nostru solar, spre cea mai apropiată stea, în speranța că va fi descoperită o planetă care să permită viața.

Alpha Centauri este unul dintre cele mai apropiate sisteme solare, aflate la o distanță de patru ani-lumină. Oamenii de știință cred că ar exista două exoplanete ce ar putea susține viața, așa cum o face Terra.


Astrofizicianul susține, potrivit The Sun, proiectul Breakthrough Starshot, care vizează ca, în douăzeci de ani, o navă spațială capabilă să atingă viteza luminii să ajungă la acest sistem solar. Hawking crede că prin folosirea nanotehnologiei s-ar putea realiza o navă care să atingă Marte în mai puțin de o oră și care să ajungă la Alpha Centauri în 20 de ani. Dacă o astfel de navă ar avea succes, într-o generație s-ar putea trimite nave mai mari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?