X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Manual de condus automobilul dedicat femeilor, în China

12 noi. 2017,, 02:01   Externe
3404 0

Primăria orașului Shanghai a redactat un manual de conducere auto destinat în special femeilor, care cuprinde recomandări precum purtarea părului strîns sau neutilizarea odorizantelor de mașină, relatează EFE.

„Deși părul lung este frumos, le va împiedica pe femei să vadă alte mașini apropiindu-se lateral”, se arată în acest manual al cărui text a fost publicat pe site-ul de informații Sixthtone.

„În situațiile de urgență în care conducătorul auto trebuie să întoarcă, părul lung nu numai că va bloca vederea, dar se poate de asemenea înfășura în jurul scaunelor sau al volanului”, se arată în textul care va fi pus la dispoziția tuturor familiilor din Shanghai pînă la sfîrșitul lunii, conform Agerpres.

Manualul avertizează și cu privire la pericolul purtării unor tocuri de peste 4 centimetri, folosirii unor odorizante prea puternice pentru mașină sau atîrnării unor obiecte decorative de oglinda retrovizoare. Odorizantul de mașină „ar putea produce o explozie”, iar tocurile ar putea afecta accelerația și frînarea, argumentează autorii textului.

Acesta include și capitole destinate șoferilor vîrstnici și pasagerilor copii, dar nu există nicio secțiune dedicată special conducătorilor bărbați, cu toate că, potrivit statisticilor oficiale, femeile din China sînt mai puțin implicate în accidente decît bărbații. Astfel, potrivit poliției din Hangzhou, accidentele în care au fost implicate femeile au reprezentat 10 la sută în acest oraș, deși procentul șoferițelor este de 36%.


Nu doar la Shanghai, considerată cea mai modernă și mai deschisă urbe a țării, ci și în provincia Jiangsu (estul țării), s-au făcut recomandări șoferițelor chiar de Ziua Femeii, avertizîndu-le să nu trimită mesaje pe telefon, să nu se machieze la volan și să nu se urce la volan cînd sînt prost dispuse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?