Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Tehnologia rusă – cea mai bună, potrivit americanilor

8 noi. 2017,, 20:30   Ştiinţă şi IT
3158 0

Agenția pentru Studii Avansate în Domeniul Cercetării (IARPA) din SUA a recunoscut algoritmul NtechLab (dezvoltatorul serviciului FindFace) ca fiind cel mai bun în domeniul tehnologiei de recunoaștere a fețelor.

Acest lucru este menționat într-un comunicat de presă al companiei, primit de redacția publicației „Lenta.ru”.

NtechLab a cîștigat concursul în două categorii din trei posibile – „Viteza identificării” și „Precizia verificării” – și a primit un premiu bănesc de 25 de mii de dolari. În cea de-a treia categorie – „Precizia identificării” – rușii au cedat doar companiei chineze Yitu. La eveniment au participat toți cei mai importanți dezvoltatori ruși și internaționali.

„Algoritmul NtechLab își dovedește în mod consecvent eficiența atunci cînd lucrează cu cele mai complexe baze de date de imagini. Este adaptat la maximum la condițiile reale de stradă, ceea ce asigură o cerere ridicată”, a declarat fondatorul NtechLab, Artiom Kuharenko.

„Sîntem onorați că, în ciuda tuturor sancțiunilor și tensiunii în relațiile ruso-americane, algoritmul nostru a cîștigat recunoașterea structurilor care lucrează cu comunitatea de informații din SUA și sînt cunoscute pentru exigența oricăror soluții tehnologice. Acest lucru demonstrează că problemele de securitate nu au limite și că algoritmul nostru poate contribui semnificativ la rezolvarea lor”, a adăugat el.


Concursul Face Recognition Prize Challenge a fost organizat de IARPA în colaborare cu Institutul Național de Standarde și Tehnologii al Statelor Unite. Organizatorii evenimentului caută algoritmul cel mai eficient de recunoaștere a feței și îi sporesc acuratețea indiferent de calitatea imaginii.

IARPA se subordonează directorului serviciilor de securitate naționale, care conduce comunitatea de informații americane. Aceasta include, printre altele, FBI și CIA. Concursul completează programul Janus, organizat pentru a îmbunătăți eficiența recunoașterii fețelor în cantități mari de date video.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?