Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Mass-media: Rusia și Ucraina ar putea rupe relațiile diplomatice

8 noi. 2017,, 12:43   Externe
3735 0

O modificare în acest sens a fost introdusă în Legea privind reintegrarea Donbassului.

Kievul ar putea rupe relațiile diplomatice oficiale cu Moscova, în conformitate cu modificările introduse în Legea privind reintegrarea Donbassului. Inițiatorul modificărilor respective a fost deputatul în Rada Supremă a Ucrainei Ivan Vinnik din „Blocul Petro Poroșenko”.

Potrivit ziarului „Kommersant“, examinarea proiectului de lege privind reintegrarea Donbassului este preconizată pentru 16 noiembrie și, în opinia jurnaliștilor, majoritatea legislatorilor intenționează să susțină documentul. În cazul semnării legii de către președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, instituțiile diplomatice din Rusia și Ucraina vor fi închise. În acest caz, interesele Kievului în Rusia vor fi reprezentate de către Belarus sau Elveția.

Anterior Topnews a scris că la începutul lunii octombrie Petro Poroșenko a introdus în Rada Supremă Legea privind reintegrarea Donbassului, potrivit căreia Rusiei i s-a atribuit statut de țară agresoare și se introduce conceptul de „putere de ocupație rusă”. De asemenea, proiectul de lege îi conferă șefului statului dreptul de a declara regim de război. Documentul în cauză a fost adoptat în prima lectură pe 6 octombrie 2017, pentru el au votat 233 de deputați, fiind necesare cel puțin 226 de voturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?