Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Relațiile Moldovei cu UE rămîn puternice – comisar european

7 noi. 2017,, 10:20   Economie
3167 3

Aflată într-o vizită la Chișinău, comisarul european pentru Comerț, Cecilia Malmstrom, a făcut bilanțul implementării Acordului de asociere pe parcursul celor trei ani, comunică NOI.md.

Comisarul european a remarcat că Acordul de liber schimb a adus multiple beneficii pentru producătorii moldoveni, iar în prezent se caută soluții pentru majorarea cotelor de export. Potrivit ei, exporturile în UE au crescut cu 15 % comparativ cu anul trecut. Oficiala UE a vorbit și despre necesitatea creării unui climat de afaceri transparent și sigur.

„Relațiile dintre UE și Republica Moldova sînt puternice, iar cele comerciale sînt și mai puternice. Companiile moldovenești au avut de profitat de pe urma acestor oportunități. Exporturile de vinuri s-au dublat, au fost mai multe avantaje pe care le-am văzut. Este important să fie respectată legea, să fie asigurată transparența și predictibilitatea regulilor, astfel încît investitorii să simtă că pot investi în siguranță. Lupta cu corupția este un element cheie”, a declarat Cecilia Malstrom în cadrul unui briefing susținut cu premierul Pavel Filip.

Șeful Executivului a remarcat, la rîndul său, că datele statistice sînt optimiste, exporturile pe piața UE au atins cota 64%, iar importul pe piața din Moldova - de 50%. El a mai menționat că numărul companiilor autohtone care au acces pe piața UE este în creștere.

„Am discutat despre problemele ce trebuie soluționate pentru a avansa integrarea Moldovei pe piața UE, vorbesc și despre posibilitatea de a exporta produse de origine animală. Sigur că avem de făcut foarte multe, dar discuțiile pe care l-am avut cu doamna comisar îmi dau și mai multă încredere că putem aduce Moldova mai aproape de UE”, a notat Pavel Filip.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?