Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Accident aviatic în Rusia

7 noi. 2017,, 09:51   Externe
2360 1

Cel puţin 50 de persoane au murit după ce un avion de pasageri s-a prăbuşit duminică în apropierea oraşului rus Kazan, anunţă presa rusă.

Avionul care s-a prăbuşit duminică pe aeroportul din Kazan, în Rusia, a fost exploatat timp de 23 de ani, de către şapte companii în total, inclusiv de către compania romînească Blue Air, şi a fost implicat într-un accident grav în Brazilia în 2001, potrivit presei şi unui site.

Boeingul de tip 737-500 aparţinînd companiei Tatarstan, care a efectuat primul zbor în 1990, a fost exploatat mai întîi de compania franceză Euralair Horizons, lichidată în 2005, apoi de către Air France, timp de trei ani, potrivit site-ului specializat AirFleets.fr.

El a ajuns apoi la Uganda Airlines, care l-a exploatat aproape cinci ani, după care a servit trei ani în cadrul companiei braziliene Rio Sul. A aparţinut apoi firmei romîneşti Blue Air, celei bulgăreşti Bulgaria Air şi a fost cumpărat de firma rusească Tatarstan.

Unul dintre cei doi fii ai preşedintelui republicii ruse Tatarstan a decedat în accidentul aerian produs duminică pe aeroportul din oraşul rus Kazan, anunţă vicepremierul Tatarstanului Iuri Kamaltînov, citat de pagina online a RIA Novosti.


Irek Minnihanov, în vîrstă de 23 de ani, unul dintre fiii preşedintelui Rustam Minnihanov, se afla în avionul prăbuşit.

Potrivit postului de televiziune rus NTV, Rustam Minnihanov, în vîrstă de 56 de ani, mai are un fiu, în vîrstă de cinci ani.

În accident a murit şi Alexandr Antonov, şeful Serviciului federal de securitate (FSB) din Tatarstan.

Preşedintele republicii ruse Tatarstan a decis ca ziua de luni, 18 noiembrie 2013, să fie zi de doliu naţional pentru victimele acestui accident aerian.

O eroare de pilotaj se află cel mai probabil la originea prăbuşirii avionului de pasageri în republica rusă Tatarstan, afirmă surse din cadrul comisiei de anchetă citate de RIA Novosti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?