Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Trinetul va înlocui Internetul în cîțiva ani

7 noi. 2017,, 00:30   Ştiinţă şi IT
6060 0

Internetul dispare încet-încet.

El nu mai reprezintă acum viziunea inițială a lui Sir Tim Berners-Lee, creatorul său. Acesta dorea un spațiu multilateral pentru publicarea și consumarea de informații, fără ca acesta să depindă de o singură parte. Acum depinde de trei … Trinetul.

Internetul a început să moară începînd cu anul 2014, pe măsură ce oamenii efectuează tot mai multe activități în ecosistemele Google, Facebook și Amazon, în vreme ce restul site-urilor vor deveni irelevante sau vor depinde de cele trei, scrie The Next Web.

Dinamica Internet-ului s-a schimbat drastic în ultimii ani, iar acum Google și Facebook acontează 70% din traficul realizat pe Internet. Spre exemplu, Google deține, pe lîngă cel mai popular motor de căutare din lume, cu o cotă de 60%. În Europa are chiar mai mult, respectiv 92%, și tocmai a fost amendat cu 2,4 miliarde de euro de Comisia Europeană pentru că manipulează rezultatele căutărilor, avantajîndu-și propriile servicii.


Google mai deține și YouTube – cel mai mare site video de pe Internet, Gmail ori Google Play – magazinul de aplicații Android. Furnizorii de Internet vor ajunge să ofere utilizatorilor abonamente speciale pentru accesul la serviciile Google, Facebook și Amazon, care oricum sînt cele mai vizate de oamenii simpli.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?