Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Tablourile elefantului-“pictor”, vîndute în Ungaria (FOTO)

7 noi. 2017,, 02:30   Externe
3777 0

Picturile create de un elefant originar din India au fost vîndute în cadrul unei licitații organizate de un circ ambulant din Ungaria, informează reuters.com.

Lucrările realizate de elefantul Sandra, în vîrstă de 42 de ani, înfățișînd multe linii colorate care seamănă cu niște rîuri, s-au vîndut pentru aproximativ 40 de mii de forinți fiecare (echivalentul a 150 de dolari).

O pictură care o înfățișează pe Sandra, realizată de un pictor din Ungaria, s-a vîndut pentru suma de 260 de mii de forinți. Suma va fi donată unui sanctuar pentru elefanți din Malaezia. Sandra pictează cu trompa din plăcere, spune Florian Richter, proprietarul și dresorul elefantului, acrobat și director al circului.

Elefantul, care avea deja antrenament pentru un număr de circ în care folosea o pensulă pentru bărbierit, s-a adaptat rapid la folosirea pensulei pentru pictura pe pînză. Richter spune că, spre deosebire de alți elefanți din Thailanda care sînt forțați să picteze, Sandra pictează din proprie inițiativă atunci cînd are chef.


„Eu o ajut doar cu schimbatul pensulelor și punerea lor în vopsea, restul îl face aproape singură. O laud zicîndu-i «este foarte frumos» sau «nu este chiar atît de frumos», spune Richter. „Suntem împreună de 40 de ani așa că avem un fel de legătură de familie''.

Pe cînd era doar un pui de elefant, Sandra a venit la circul unde lucra Richter, cea de-a șaptea generație dintr-o familie de acrobați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?