Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Zeci de familii din Chişinău, îngheaţă în apartamente din cauza datoriilor

6 noi. 2017,, 08:52   Societate
2209 0

Zeci de familii sînt nevoite să îndure frigul din apartamente, din cauză unor datorii faţă de Termoelectrica de peste două milioane de lei.

Deşi clădirea a fost dată deja în exploatare, locatarii nu au titlu de proprietate şi nu pot să achite facturile. Oamenii sînt indignaţi şi dau vina pe proprietarul blocului.

"Calicim copiii din cauza lui. Se formează umiditate, mucigăiesc pereţii, se dezlipeşte tapetul, cine o să achite toate pierderile noastre?", a spus Tatiana Drenţa, locatară.

În aceeaşi situaţie sînt şi alţi locatari.

"Am deja doi ani de cînd locuiesc, din primul moment în care am intrat s-au început problemele cu căldura. Stau cu un cămin care e cu vreo cîţiva ani mai mare decît mine, cu care mă încălzesc."

Mai mult decît atît, locatarii blocului de pe strada Socoleni nu sînt conectaţi nici la gaz.

"Am plită cumpărată, cu patru găuri şi mă folosesc de o plită electrică", a zis Tatiana Drenţa, locatară.

Oamenii spun că ei nu au titlu de proprietate, de aceea, trebuie să achite serviciile comunale în calitate de persoană juridică, ceea ce înseamnă că tarifele sînt mai mari.

"Plătim serviciile comunale foarte scump, apa, de trei ani plătim apa caldă straşnic de scump şi nu putem deveni proprietari nicidecum".

"Din cauza că compania nu acceptă facturarea directă a investitorilor de către furnizorul "Termoelectrica", tot blocul locativ nu va fi conectat la energia termică. Asta este situaţia."

"Dacă blocul deja este dat în exploatare şi noi vom primi actele de proprietate, deja vom încheia contracte directe cu furnizorii de servicii, cu Termoeletrica, cu Apă Canal şi cu Chişinău Gaz."

Reprezentanţii companiei care a construit blocul spun că nu oferă titlurile de proprietate din cauză că nu toţi locatarii au achitat suma integrală pentru apartamente. Pe de altă parte, ei dau asigurări că, săptămîna viitoare, clădirea va fi conectată la agentul termic.

"Să achite conform contractului de investiţie - la darea în exploatare, în curs de 30 de zile lucrătoare vin şi achită ultimile tranşe şi metrajul suplimentar. Dumnealor sînt 173 de proprietari, dintre care 50 au achitat 100 de procente", a declarat Ion Sîrbu, administrator companie de construcţii.

Blocul a început să fie construit încă în anul 2007, dar a fost dat în exploatare abia în luna septembrie a acestui an, cu şapte ani peste termenul prevăzut în contract. Locatarii au semnat o petiţie, pe care o vor trimite autorităţilor locale şi centrale, pentru cere ajutor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?