X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Papa Francisc ar putea permite preoțiilor să se căsătorească

3 noi. 2017,, 21:30   Externe
3374 0

Papa de la Roma ar putea permite unor preoți catolici să se căsătorească după ce un oficial al Vaticanului de rang înalt.

Francisc a declarat că i-a cerut suveranului pontif să permită ca bărbații însurați să aibă voie să fie preoți în unele zone îndepărtate din Amazon, scrie cnn.com. Episcopul Erwin Krautler, Secretar al Comisiei pentru regiunea Pan-Amazon, dorește ca Vaticanul să pună pe ordinea de zi problema celibatului preoților și să permită unor credincioși catolici căsătoriți să devină preoți și să oficieze slujbe, chiar dacă sunt căsătoriți.

Problema a fost ridicată după ce cardinalul brazilian Claudio Hummes, președintele Comisiei Episcopilor pentru Pan-Amazon și prietenul apropiat al Papei, a ridicat problema lipsei preoților în anumite zone îndpărtate din Amazon.

Papa Francis a spus într-un interviu, în martie 2017, că este deschis să discute pe marginea acestei probleme. Potrivit Vaticanului, regiunea afectată include părți din Bolivia, Brazilia, Columbia, Ecuador, Guyana Franceză, Guyana, Peru, Venezuela și Surinam și acoperă o populație de 2,8 milioane de oameni, formată din 400 de triburi indigene care vorbesc aproximativ 240 de limbi.


Majoritatea populației este catolică, dar din cauza distanței foarte mare dintre sate nu există preoți în zonă. Deși deocamdată se pune problema permiterii unor bărbați căsătoriți să devină preoți, mai mulți observatori spun că acesta ar fi un prim pas către o discuție mai largă despre celibatul preoților catolici.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?