X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Podul peste Nistru din Gura Bîcului, va fi redeschis spre circulație

3 noi. 2017,, 15:09   Societate
5747 0

După 25 de ani, podul peste Nistru dintre satele Gura Bîcului și Bîcioc care va facilita și circulația pe traseul Chișinău-Odessa va fi redeschis.


Decizia protocolară, a fost semnată la sediul Misiunii OSCE din Chișinău, de vicepremierul responsabil pentru reintegrare Gheorghe Bălan și așa-numitul ministru de externe de la Tiraspol Vitali Ignatiev.
Acest lucru va facilita nu doar circulația în regiune, dar și pe traseul Chișinău-Odessa, a remarcat Gheorghe Bălan.


Discuțiile privind reluarea circulației pe podul de la Gura Bâcului – Bâcioc, distrus în timpul conflictului armat de pe Nistru din 1992, durează de aproape 20 de ani, dar părțile nu au reușit până acum să convină în privința acesteia. În anii 2000 podul a fost reconstruit din bani europeni, însă reluarea traficului rutier a fost blocată de administrația de la Tiraspol.


Chișinăul și Tiraspolul consideră că redeschiderea podului de la Gura Bîcului – Bîcioc facilitează și reluarea negocierilor în formatul 5+2, blocate de aproape un an jumătate.


Părțile au, însă, viziuni diferite în privința mai multe subiecte, între care ar fi cel legat de înmatricularea automobilelor înregistrate în regiunea transnistreană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?