X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

UE este gata să continue sprijinul reformelor din Moldova

3 noi. 2017,, 14:00   Politică
2967 3

Uniunea Europeană este deschisă să acorde Moldovei sprijinul deplin în procesul de implementare a Acordului de Asociere Moldova-UE și a realizării reformelor în beneficiul cetățenilor, relatează NOI.md.

O declarație în acest sens a făcut ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, în cadrul întrevederii prim-ministrului, Pavel Filip, cu Înalții Consilieri ai Uniunii Europene, la care au fost analizate reformele, promovate de Executiv, precum și prioritățile de activitate pentru perioada următoare.

Dialogul a purtat un caracter interactiv. Înalții Consilieri ai Uniunii Europene s-au referit, atît la progresele înregistrate în sectoarele de responsabilitate, precum şi la problemele care necesită a fi soluționate. Prim-ministrul Pavel Filip a subliniat că apreciază mult susţinerea şi expertiza, acordată de consilierii UE, care este deosebit de importantă în perioada de reformare a Guvernului.

Şeful Executivului a precizat că reforma administraţiei centrale se află la etapa finală. În majoritatea ministerelor au fost numiți secretarii generali de stat, iar concursul pentru ocuparea posturilor de secretari de stat va fi finalizat în curînd.

Pavel Filip a subliniat că reforma Guvernului are ca scop sporirea capacităților instituțiilor publice și eficientizarea activității acestora. „Am toată certitudinea că ne mișcăm în direcția corectă. Implementarea Agendei de reforme va continua și pe parcursul anului viitor, chiar dacă este un an electoral”, a declarat Pavel Filip.


Premierul a precizat că reformele nu sînt făcute pentru partenerii externi, ci pentru cetăţenii ţării. Astfel, reforma sistemului de pensii, realizată la iniţiativa Guvernului, dă deja rezultate. La fel va fi şi cu reforma Executivului, a subliniat Pavel Filip. Prim-ministrul a afirmat că este important ca Guvernul să aibă capacitatea de a-și stabili de sine stătător priorităţile şi să asigure utilizarea cît mai eficientă a asistenţei externe.

La rîndul său, Ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko, a spus că Uniunea Europeană este deschisă pentru a acorda în continuare ţării noastre tot suportul la implementarea Acordului de Asociere și a reformelor în beneficiul cetățenilor.

Reformele promovate de Executiv și prioritățile de activitate pentru perioada

În acest context, premierul Pavel Filip i-a îndemnat pe Înalții Consilieri UE să aibă o conlucrare strînsă cu echipa de consilieri ai Cabinetului de Miniștri şi cu membrii Centrului de Implementare a Reformelor. Astfel, ca în această perioadă de schimbări să fie asigurată realizarea eficientă a reformelor.

În prezent, 21 de consilieri delegați de Uniunea Europeană acordă consultanţă Guvernului în implementarea Agendei de reforme.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?