X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Astronauților li s-a povestit, unde vor trăi pe Marte (FOTO)

4 noi. 2017,, 04:00   Ştiinţă şi IT
3294 0

A fost elaborat conceptul locuințelor de pe Marte, care deja peste cinci ani va deveni realitate.

Echipa de designeri de la Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT) a elaborat un concept pentru coloniștii de pe Marte, cel al viitoarei lor locuințe, sub forma de capsule sferice. Proiectul a primit denumirea Redwood Forest și reprezintă case în formă de emisfere, în fiecare dintre care vor putea trăi pînă la 50 de persoane.

Dezvoltatorii planifică să organizeze în fiecare capsulă mediul obișnuit pentru viață și muncă, precum și să creeze mici iazuri, apa pentru care o vor lua de pe cîmpiile nordice ale Planetei Marte. Structura emisferelor amintește de coroanele copacilor, deoarece se propune ca acestea să fie create dintr-o structură cu ramificații, acoperită cu o membrană gonflabilă. «Arborii» marțieni vor avea rădăcini, care vor servi drept coridoare subterane, ce vor comunica cu capsulele, formînd un sistem unic. Pe coridoare oamenii vor putea să se refugieze, în caz de condiții meteorologice extreme.

"Pe Marte, orașul nostru va imita fizic și funcțional pădurea, folosind resursele marțiale locale, cum ar fi gheața, apa, regolitul și soarele, pentru a menține viața. Fiecare capsulă va fi unică și maxim de confortabilă pentru muncă și odihnă", a povestit autoarea proiectului MIT, Valentina Sumini.


Toate capsulele sînt capabile să capteze energia solară și să o utilizeze, pentru a transporta apa pe toată emisfera, asigurîndu-i protecție împotriva radiațiilor și a densității sarcinilor termice. De asemenea, acest sistem va ajuta la crearea sistemelor hidroponice pentru cultivarea verdețurilor, legumelor și a peștelui.

Panourile solare vor genera energie pentru colectarea și împărțirea apei, precum și pentru producția combustibilului pentru rachete, oxigen și pentru încărcarea elementelor de combustibil pe bază de hidrogen, care sînt necesare ca sursă de energie, pentru mijloacele de transport și a unui acumulator de energie, în cazul furtunilor de praf.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?