X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Unde pot verifica alegătorii dacă au fost incluși în listele electorale

2 noi. 2017,, 14:41   Politică
3089 1

Comisia Electorală Centrală informează că pînă la 18 noiembrie curent, alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale, informează Noi.md.

Ei pot face acest lucru atît în localurile secţiilor de votare, cît şi online, accesînd pagina web a Comisiei www.cec.md, rubrica ”Verifică-te în RSA”.

Potrivit legislaţiei electorale, alegătorul se poate adresa la biroul electoral al secției de votare, ce corespunde domiciliului sau reședinței sale, pentru a solicita includerea sau excluderea din listă, corectarea erorilor comise la înscrierea datelor despre sine ori despre alţi alegători. Acest lucru poate fi realizat în baza documentelor doveditoare.

Amintim că alegătorul poate fi înscris numai într-o singură listă electorală şi la o singură secţie de votare, în baza actelor ce atestă domicilierea sa în perimetrul secţiei de votare respective.

Persoana care are domiciliu și reședință valabilă, se înscrie în lista electorală ce corespunde secţiei de votare în a cărei rază teritorială aceasta îşi are reşedinţa.


Menționăm că la 19 noiembrie curent va avea loc referendumul local de revocare a primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă. În alte 10 localități din țară vor avea loc alegeri locale noi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?