Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Liberalii, supărați că Guvernul a rechemat patru ambasadori

2 noi. 2017,, 12:21   Politică
2430 1

”Răfuială politică” - așa au calificat liberalii decizia de ieri a Guvernului privind revocarea din funcții a patru ambasadori ai Republicii Moldova, informează Noi.md.

Aceștia s-au arătat indignați că diplomații propuși de PL au fost rechemați înainte de termen, din motive exclusiv politice.

”Argumentul ministrului Galbur, susținut cu atîta iresponsabilitate de către membrii guvernului, este mai mult decît șubred, atît din punct de vedere politic, dar mai ales juridic. Motivarea că dl Iurie Reniță, Valeriu Frija și Emilian Brenici au fost desemnați în funcții din motive politice și urmează să fie substituiți cu persoane din sistem, este una ridicolă și batjocoritoare, deoarece toți activează în cadrul sistemului diplomatic al Republicii Moldova tocmai din anul 1992”, se arată în declarația PL.

Liberalii au ținut să precizeze că ministrul Afacerilor Externe, Andrei Galbur, a fost propus în funcție de PLDM, iar urmînd logica deciziei de ieri, și acesta ar trebui să fie demis.

”Trebuie să recunoaștem că este o bătaie de "joc">Joc și un fapt sfidător să tratezi ambasadorii noștri cu dispreț, în funcție de care formațiuni politice i-au susținut”, se mai arată în declarația PL.


Cabinetul de miniștri a decis ieri rechemarea ambasadorului Republicii Moldova în Belgia, Luxemburg și la NATO, Iurie Reniță, a ambasadorului în Lituania - Valeriu Frija, a ambasadorului în Regatul Țările de Jos– Emilian Brenici, precum și a celui din SUA - Aureliu Ciocoi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?