Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

NASA a prezentat noul vehicul rover pentru Marte (FOTO)

3 noi. 2017,, 05:00   Ştiinţă şi IT
2314 0

Agenția Națională Aerospațială din Statele Unite (NASA) a publicat detalii despre un nou vehicul spațial, care va fi trimis pe Planeta Roșie în cadrul viitoarei misiuni «Marte 2020».

Lansarea următoarei misiuni a NASA de explorare a Planetei Marte este programată pentru vara anului 2020. În cadrul misiunii, americanii speră să continue studiul suprafeței Plantei Roșii și să găsească posibile urme ale microorganismelor, care ar fi populat-o cîndva. Vor fi cercetate procesele geologice de pe Planetă, precum și vor fi adunate probe de roci, care vor fi transportate, posibil, pe Pămînt, în cadrul următoarelor misiuni marțiale.

Unul dintre principalele obiective ale misiunii "Marte 2020" va fi testarea tehnologiilor legate de debarcarea pe Planeta Roșie a oamenilor în vederea colonizării ulterioare. Noul vehicul rover a fost elaborat la "Laboratorul de Propulsie prin Jet" (Jet Propulsion Laboratory (JPL)) NASA și, în multe privințe, repetă Curiosity, însă va fi dotat cu echipamente mult mai avansate. De exemplu, tocmai 23 de camere cu rezoluție îmbunătățită de reproducere a culorilor în comparație cu dispozitivele din generația anterioară!

Datorită acestui set de camere, vehicolul rover pentru Marte va putea face fotografii tridimensionale și color de o calitate excelentă, iar camera dual stereo Mastcam-Z va avea acum distanța focală variabilă. Aceasta va fotografia suprafața Planetei Marte, va determina compoziția mineralogică a solului, efectuînd, de asemenea, operații auxiliare. Așa-numitele camere inginerești ale noului vehicul, folosite pentru navigație, au devenit pentru prima dată colorate.


Noile camere, care sînt în esență "ochii" vehicolului, ar trebui să-i ajute roverului să evite coliziunile mai eficient, în timp ce se deplasează pe suprafața Plantei Roșii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?