Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

PCRM depune o moțiune împotriva judecătorilor Curții Constituționale

2 noi. 2017,, 10:26   Politică
7523 3

Deputații comuniști au cerut astăzi demisia judecătorilor Curții Constituționale, acuzînd Înalta Curte de decizii ilegale, comunică Noi.md.

Parlamentarii au inițiat un proiect de moțiune simplă împotriva judecătorilor Curții și i-au îndemnat pe colegii din alte fracțiuni să susțină demersul.

„Fracțiunea PCRM a pregătit o moțiune simplă asupra activității judecătorilor Curții Constituționale și solicită autorităților competente inițierea procedurii de demitere a judecătorilor Curții. Invităm toții deputații să semneze moțiunea”, a declarat în plenul Legislativului deputata PCRM Elena Bodnarenco.

Pentru a fi înregistrată în Parlament, moțiunea urmează a fi semnată de cel puțin 15 deputați, număr de care fracțiunea PCRM nu dispune. Elena Bodnarenco a precizat că magistrații Curții trebuie să dea explicații plenului Parlamentului supra deciziilor controversate adoptate în ultimii ani.

„Judecătorii Curții sînt chemați la raport să răspundă la întrebările expuse în moțiunea simplă. Sînt mai multe hotărîri care ridică semne de întrebare, cum ar fi decizia prin care Declarația de Independență este recunoscută mai presus de Constituție; modificarea modalității de alegere a președintelui, reducerea competențelor președintelui, etc.”, a comentat Bodnarenco.


Nicio fracțiune parlamentară nu s-a expus deocamdată pe marginea acestei inițiative.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?