Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Pe strada Andrei Doga din Capitală s-a spart o țeavă

2 noi. 2017,, 09:42   Capitala
3017 0

Stradă inundată și crengi care atîrnă de copaci în sectorul Rîșcani al Capitalei.

Din cauza unei țevi defecte, o porțiune a străzii Andrei Doga este plină cu apă în fiecare săptămînă. Tabloul este competat de crengile care sînt gata să cadă încă de la intemperiile din aprilie. Întrepinderile responsabile spun că vor remedia problemele în cel mai scurt timp.

Porțiunea inundată este în imediata apropiere a unei grădinițe. Părinții spun că apa și crengile care atîrnă pun în pericol viața copiilor.

” Crează incomoditate pentru părinți, la aducerea copiilor, la luarea acasă. Crengile din iarnă stau, de atunci cînd a fost omătul cel mare, de atunci stau. ”

” Noi ne-am adresat la ”Spații Verzi ”. În partea cealaltă nu au veni să curețe. Acolo sînt crengi care noi nu putem să le ajungem. Ne facem griji să nu cadă în cap la un copil. ”

”Au curățit crengile de pe teritoriul grădiniței și le-au lăsat în drum. Nu este frumos și această apă care curge frecvent o plătim tot noi. ”

Responsabilii de la întreprinderea municipală ”Spații Verzi” spun că nu au avut nicio solicitare de a îndepărta crengile, chiar dacă locatarii spun că au solicitat ajutorul lor de nenumărate ori.

”Deja am vorbit cu cei din sector responsabili. Vineri, în cazul în care vor fi condiții climaterice bune, neapărat vom merge să înlăturăm ramurile care prezintă pericol”, a spus director adjunct Întreprinderea municipală”Spații verzi”, Galina Leahu.

Iar reprezentanții de la ”Apă-Canal” spun că scurgerile au loc frecvent din cauza țevei mult prea veche.

”Vorbim despre o țeavă din oțel care a cedat din cauza dragului înalt de uzură. Despre faptrul că consumatoreii achită apa care curge pe stradă este total greșit. Acestea sînt pierderile noastre tehnologice”, a spus ofițerul de presă ”Apă-Canal”, Nadejda Fotescu.

În urma intemperiilor din aprilie, sute de copaci, dar şi stîlpi de electricitate au fost doborîţi, iar mai multe localităţi au rămas fără lumină.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?