Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Atentat la New York: FBI l-a localizat pe cel de-al doilea uzbec dat în căutare

2 noi. 2017,, 09:21   Externe
2369 0

Poliția federală americană a anunțat miercuri că l-a găsit pe bărbatul de naționalitate uzbecă, Mukhammadzoir Kadirov, pe care îl dăduse în căutare în ancheta asupra atacului care a îndoliat New York-ul marți, relatează AFP.

"'Mukhammadzoir Kadirov a fost localizat, noi căutăm încă informații despre el pe care publicul le-ar putea deține", a indicat biroul FBI din New York într-un comunicat.

"Nu mai căutăm această persoană", a declarat la rîndul său într-o conferință de presă la New York William Sweeney, responsabil FBI.

Poliția newyorkeză l-a arestat pe autorul atentatului de marți Sayfullo Saipov, născut de asemenea în Uzbekistan, care a fost acuzat că a intrat deliberat la bordul unei camionete într-un grup de aproximativ 20 de bicicliști și pietoni marți în Manhattan, făcînd opt morți.

Saipov, rănit în abdomen în timpul arestării, a fost interogat pe patul de spital. El a spus că s-a inspirat din înregistrările video difuzate de Statul Islamic, pe care le-a vizionat pe telefonul său mobil. Uzbecul de 29 de ani s-a declarat mulțumit de ceea ce a făcut, înainte de a fi inculpat pentru terorism.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?