Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Washingtonul a extins sancținile împotriva proiectelor energetice ale Rusiei

1 noi. 2017,, 17:11   Externe
2734 0

Autoritățile americane au interzis cetățenilor și companiilor din SUA să coopereze cu Rusia în proiecte de explorare și exploatare a petrolului de mare adîncime, pe platourile continentale ale marilor și în Arctica.

După cum se arata pe site-ul Departamentului de Justiție al SUA, modificările au fost incluse în Rezoluția N13662 din 20 martie 2014.

„Cetatenilor americani le este interzis sa ofere, exporte, în mod direct sau indirect, produse, servicii (cu excepția serviciilor financiare) sau tehnologie care sa ajute la cercetarea și producția de petrol în ape adînci si pe platoul arctic ar Federației Ruse“, – se spune în textul documentului.

Ministerul Finanțelor din SUA a explicat că noile restricții privind „sectorul energetic al Rusiei“, care vor intra în vigoare la data de 29 ianuarie 2018, sînt direct legate de conflictul armat din sud-estul Ucrainei.

Tot recent, Departamentul de Stat al SUA a publicat o listă cu 39 de organizații, companii și agenții guvernamentale din Rusia, cu care este interzisa cooperarea. Într-o secțiune separată a listei au fost incluse si structurile de informatii sau organizatiile asociate: „Asociația profesională a proiectantilor de sisteme informatice“, Serviciul Federal de Securitate (FSB), Serviciul de Informații Externe (SVR), Direcția Generală a Statului Major General (GRU), precum și „Centrul de tehnologie specială“ și compania „Arme digitale și protecție”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?