X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Ce solicită Moldovei Comunitatea Energetică

1 noi. 2017,, 15:30   Economie
4289 1

Secretariatul Comunității Energetice așteaptă de la Moldova ajustarea legislației interne la Directiva Uniunii Europene privind performanța energetică a clădirilor.

Astfel, Secretariatul Comunității Energetice a expediat Moldovei o scrisoare oficială în care scrie că, potrivit studiului legislației naționale efectuat de Secretariat, țara noastră nu a introdus sau nu a transpus în mod cuvenit în legislația națională prevederile respective ale Directivei 2010/31/UE privind performanța energetică a clădirilor.

Scopul acestui pas inițial în cadrul procedurii este oferirea Moldovei a posibilității de a răspunde la afirmația despre nerespectarea legislației privind comunitatea energetică și acordarea Secretariatului a posibilității de a stabili temeiurile efective și juridice ale cauzei. Potrivit art. 7 și 17 ale Regulamentului privind procedura de soluţionare a litigiilor, părților interesate li se poate oferi accesul la materialele cauzei și posibilitatea de a depune în scris la Secretariat reclamații vizavi de acest caz în cadrul procedurii preliminare.

Comunitatea Energetică este o organizație internațională care unește Uniunea Europeană și vecinii ei pentru crearea unei piețe energetice europene integrate. Organizația a fost fondată prin Tratatul de constituire a Comunităţii Energetice semnat în octombrie 2005. Secretariatul Comunității Energetice este singura instituție care activează constant și este responsabilă pentru sprijinul activității cotidiene a Comunității Energetice și supravegherea executării Tratatul de constituire a Comunităţii Energetice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?