Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Rusia a ÎNCHIS frontiera dintre Crimeea și Ucraina

1 noi. 2017,, 14:11   Externe
4346 1

Granița dintre Crimeea și Ucraina a fost închisă în noaptea de 1 noiembrie atît pentru traficul de vehicule, cît și pentru pietoni. Direcția FSB din Crimeea a anunțat în dimineața zilei de 1 noiembrie că trecerea frontierei a fost interzisă „din motive tehnice”.

Serviciul de Stat pentru Frontiere al Ucrainei a anunțat, la rîndul său, că polițiștii ruși de frontieră au oprit trecerea automobilelor și a pietonilor în noaptea de 1 noiembrie. „Motivele unei astfel de acțiuni sînt necunoscute”, arata site-ul Serviciului Frontierei de Stat al Ucrainei, citat de Pagina de Rusia.

La granița administrativa cu Ucraina din partea Crimeei există trei puncte de control: Armiansk, Djankoy și Perekop.

Totodată, în seara zilei de 31 octombrie și în noaptea de 1 noiembrie, în Crimeea au fost distruse două conducte de gaze și o linie electrică de înaltă tensiune. Șeful republicii, Serghei Aksenov, a spus că alimentarea cu gaz a mai multor localități a fost întreruptă. Alimentarea cu energie electrică a fost reluată imediat pe o linie de rezervă.

Aksenov a sugerat că o cauză a accidentelor ar putea fi un sabotaj. Comitetul Național Antiterorist a declarat că verifică versiunea respectivă. Directorul companiei „Krîmgazseti”, Serghei Tarasov, a spus că „este probabilă o detonare, impact din exterior, deoarece conducta s-a deformat”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?