Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Suedia va continua să sprijine Moldova în procesul de integrare europeană

1 noi. 2017,, 10:31   Politică
3315 2

Suedia va continua să sprijine Republica Moldova în procesul de integrare europeană.

Declaraţia a fost făcută la întrevederea preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, cu o delegaţie a Comitetului pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului Regatului Suediei, sosită în vizită la Chişinău.

Potrivit agenţiei «Infotag» cu referire la surse din cadrul Parlamentului, Andrian Candu a menţionat că Republica Moldova îi este recunoscătoare Suediei pentru sprijinul oferit pe parcursul anilor, prin finanţarea mai multor proiecte, cu impact vizibil pentru cetăţeni.

Speakerul le-a vorbit parlamentarilor suedezi despre evoluţiile politice şi economice din Republica Moldova, priorităţile legislative pentru sesiunea curentă, modificările legislaţiei şi exercitarea controlului parlamentar, situaţia privind respectarea drepturilor omului, implicarea femeilor în politică. Delegaţia suedeză s-a întîlnit şi cu reprezentanţii fracţiunilor. La discuţii au participat deputaţii Valentina Buliga (PDM), Valeriu Ghileţchi (Grupul Popular European), Alina Zotea (PL) şi Tudor Deliu (PLDM).

Suedia este unul dintre principalii parteneri de dezvoltare ai Moldovei, precum şi donatorii săi. În 2016, asistenţa Republicii Suedeze pentru Moldova a fost de aproximativ 10,2 milioane de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?