X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Erdogan a depus o plîngere penală împotriva unui parlamentar care l-a numit "dictator fascist"

31 oct. 2017,, 22:00   Externe
2985 0

Preşedintele егкс Recep Tayyip Erdogan a depus o plîngere penală împotriva unui parlamentar de opoziţie după ce aceasta l-a numit "dictator fascist" pe liderul de la Ankara.

Bulent Tezcan, purtătorul de cuvînt al formaţiunii de opoziţie Partidul Republican al Poporului (CHP), l-a criticat dur pe preşedintele Erdogan, acuzîndu-l că încearcă să creeze o "atmosferă de teamă", informează site-ul agenţiei de ştiri reuters.com

Într-un discurs susţinut luni în localitatea Tekirdag, politicianul a comentat cazul unui primar al CHP care a fost audiat de autorităţi după ce aceasta ar fi declarat la un congres al partidului că Erdogan este un "dictator". "Nu ştiu dacă primarul nostru a spus asta sau nu. Eu, aici în Tekirdag, afirmă acum că: Erdogan este un dictator fascist", a declarat Tezcan.

Afirmaţiile sale au stîrnit reacţia promptă a Preşedinţiei Turciei şi parlamentarilor partidului de guvernămînt AK. Ibrahim Kalin, purtătorul de cuvînt al lui Erdogan, declarând că acest "discurs de incitare la ură este un exemplu de ruşine pentru opoziţie".


La rîndul său, un avocat al lui Erdogan a anunţat pe Twitter că a fost depusă o plîngere împotriva lui Bulent Tezcan pentru "infracţiunea de insultare a preşedintelui". Această infracţiune se pedepseşte în Turcia cu pînă la patru ani de închisoare.

De-a lungul timpului, avocaţii lui Erdogan au depus peste 1.800 de plîngeri împotriva unor persoane acuzate că l-ar fi jignit pe politicianul turc, printre cei vizaţi fiind caricaturişti, o fostă câştigătoare a titlului Miss Turcia şi elevi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?