Restanțele salariale în Transnistria s-au majorat cu 10%

Restanțele salariale în Transnistria s-au majorat cu 10%

În primele nouă luni ale anului curent, restanțele salariale în Transnistria au însumat 34,78 mil. ruble ($2,3 mil.) și au crescut cu aproape 10% fată de perioada similară a anului 2016.

Potrivit agenției «Înfăța» cu referire la datele Serviciului de Statistică al regiunii, în luna septembrie, restanțele salariale au ajuns la 3,8 mil. ruble. Angajatorii datorează această sumă unui număr ce depășește 2,1 mii de angajați.

O mare parte din datorii s-au format în industrie - 17,68 mil. ruble, în construcții - 9,05 mil. ruble și în agricultură - 3,76 mil. ruble.

În total, în economia regiunii activează circa 87,7 mii de oameni. În septembrie, mărimea salariului mediu a constituit 3991 ruble ($266), ceea ce este cu $74 mai puțin decât anul trecut.

Cele mai mari salarii le au angajații din domeniul comunicațiilor -10,2 mii ruble, angajații companiilor de asigurări - 7,9 mii ruble și cei de la bănci - 7 mii ruble. Iar cele mai mici salarii le au lucrătorii din domeniul geologiei și metrologiei - 2 mii de ruble.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load