Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Poliștii, văzuți tot mai des pe străzile capitalei

31 oct. 2017,, 13:28   Capitala
3952 0

Poliţia capitalei desfăşoară zilnic acţiuni proactive, cu antrenarea unui număr suficient de poliţişti, care au ca scop sensibilizarea cetăţenilor şi sporirea gradului de vizibilitate în societate, notează NOI.md.

Astfel, în fiecare zi sînt antrenate forţe poliţieneşti din fiecare Inspectorat de sector şi angajaţi ai Departamentului Trupelor de Carabinieri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Unul dintre scopurile forţelor implicate la patrularea străzilor este de a informa cetăţenii în vederea prevenirii cazurilor de jafuri stradale, furturilor din apartamente şi automobile. Omenilor le sînt înmînate pliante cu recomandări concrete în acest sens. Acţiunile poliţieneşti prezintă un interes deosebit pentru locuitorii capitalei, aceștia salutînd activităţile demarate de organele de forță.

Totodată, sînt organizate lecţii educativ-informative în căminele studenţeşti, privind respectarea regulilor principale de comportament în stradă, în scopul evitării stiuaţiilor de risc, precum şi neadmiterea consumului de băuturi alcoolice şi a produselor din tutun în locurile neautorizate. Prin urmare, sînt verificate străzile adiacente Pieţei Centrale, dar şi alte locuri, unde pot apărea comercianţii ilegali, fiind antrenate patrule poliţieneşti, în scopul combaterii comerţului stradal sau sancţionării persoanelor depistate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?