Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Noua fabrică de producere a cablajelor auto în Moldova

31 oct. 2017,, 09:50   Economie
5747 2

În Moldova a fost inaugurată o fabrică nouă de producere a cablajelor auto, care a fost construită în subzona Orhei a Zonei Economice Libere (ZEL) Bălți.

Compania niponă Sumitomo Electric Bordnetze GmbH (SEBN) a investit în construcția noii întreprinderi cu suprafața totală de peste 27 de mii de metri pătrați 30 de milioane de euro, relatează NOI.md.

Luînd cuvîntul la ceremonia solemnă de inaugurare a fabricii, prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, le-a mulțumit acelora care au acordat asistența necesară la realizarea proiectului investițional, menționînd importanța acestuia pentru dezvoltarea industriei moldovenești, dar și pentru îmbunătățirea nivelului de trai al populației, prin crearea noilor locuri de muncă.

„Cel mai important este că 2500 de oameni vor avea posibilitatea să lucreze aici, acasă, în Republica Moldova și să nu fie puși în situația de a pleca peste hotarele țării pentru a-și găsi un loc de muncă, astfel încît să-și întrețină familia. Asta înseamnă că 2500 de familii din Republica Moldova vor fi mai fericite”, a menționat Pavel Filip.

Totodată, șeful Cabinetului de Miniștri a declarat că sporirea atractivității investiționale a ţării rămîne o prioritate de bază a Guvernului. În acest scop au fost întreprinse o serie de acţiuni, cum ar fi: reducerea numărului de acte permisive, micșorarea instituțiilor cu funcții de control, amendarea Codului Muncii.


În context, premierul a accentuat că sporirea investițiilor și, respectiv, creșterea contribuțiilor la bugetul de stat oferă posibilitatea de a mări pensiile, salariile și investițiile sociale. „Guvernul, pe care îl reprezint, este un Guvern pro-business şi își dorește foarte mult să facă investiții sociale și publice”, a subliniat prim-ministrul.

Șeful Guvernului a dat o apreciere înaltă proiectului de educație vocațională, promovat de compania Sumitomo, în colaborare cu școala profesională din Orhei, care va contribui la pregătirea specialiștilor pentru întreprindere.

La rîndul său reprezentanții companiei SEBN au apreciat deschiderea și susținerea Guvernului pentru realizarea proiectului. Ei au menţionat că fabrica din Orhei este o componentă importantă pentru îmbunătățirea calității producției, iar compania va contribui în continuare la dezvoltarea socială și economică a Republicii Moldova.

Sumitomo Electric Bordnetze are în prezent circa 33 mii de persoane angajate în 36 de localități din 15 țări. În Republica Moldova compania și-a extins activitatea în anul 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?