Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Decis! Cîte mandate de deputat vor reveni diasporei și Transnistriei

31 oct. 2017,, 09:40   Societate
6761 0

Comisia Națională pentru constituirea circumscripțiilor uninominale a stabilit numărul mandatelor de deputat care le vor reveni regiunii transnistrene și diasporei, în urma alegerilor din 2018, notează Noi.md.

Comisia a decis ca diasporei să-i fie acordate trei mandate în Legislativ, iar Transnistriei – două. Potrivit președintelui Comisiei pentru constituirea circumscripțiilor, Iurie Ciocan, în stînga Nistrului o circumscripție va îngloba raioanele Dubăsari, Camenca, Rîbnița, iar alta va include Grigoriopol, Tiraspolul, Slobozia și Benderul. Ciocan a mai precizat că în cazul diasporei, o circumscripție va fi deschisă în țările situate la Est de Republica Moldova, alta în la cele din Vest, iar a treia pentru SUA și Canada.

Membrii Comisiei au aprobat lista celor 46 de circumscripții uninominale permanente, ce cuprind unitățile administrativ teritoriale de nivelul doi, inclusiv municipiile Chișinău (11 circumscripții) și Bălți (două circumscripții), dar și UTA Găgăuzia (două circumscripții).

Documentul aprobat de Comisia Națională pentru constituirea circumscripțiilor uninominale urmează a fi expediat spre aprobare Guvernului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?