X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Noi investiții japoneze pentru Moldova

30 oct. 2017,, 17:20   Economie
3924 0

Compania japoneză Metal Products intenționează să realizeze un nou proiect de investiții în Moldova pentru producția de mașini agricole moderne, transmite NOI.md.

Despre acest lucru s-a vorbit astăzi în cadrul întrevederii, pe care a avut-o Vitalie Iurcu, viceministrul Economiei și Infrastructurii cu delegația Companiei japoneze, specializate în producerea pieselor din oțel, Metal Products și Metal Products Europe, condusă de directorul general Susumu Watanabe. Părțile au discutat oportunitățile investiționale în țara noastră.

Delegația niponă a declarat că campania japoneză Metal Products, specializată în producția de componente structurale din oțel, dorește să investească în Republica Moldova, pentru a produce mașini agricole pentru plantarea după tehnologia avansată no-till.

Vitalie Iurcu a salutat intenția companiei japoneze de a investi în Republica Moldova, menționînd că agricultura este un domeniu important al economiei noastre, iar Ministerul Economiei și Infrastructurii este interesat de oferirea tuturor oportunităților pentru potențialii investitori și pentru acest domeniu. În acest scop au fost create 7 Zone Economice Libere care oferă facilități și avantaje fiscale pentru rezidenți și investitori. Printre acestea, numărîndu-se scutirea de TVA, scutirea de impozitul pe venit pentru o perioadă de 3 ani pentru investitorii cu un capital de 1 milioane dolari SUA și respectiv pentru 5 ani, pentru investițiile de circa 5 milioane dolari SUA etc.

De asemenea, Vitalie Iurcu a menționat că cooperarea bilaterală dintre Moldova și Japonia este în ascensiune. Recent la Strășeni a fost deschisă Fabrica de Producție a Cablajului Electric pentru automobile a companiei nipone Sumitomo, cu o investiție de 25 mil. dolari SUA și 3 mii de locuri de muncă, iar Compania Fujikura, lansată anul acesta cu o investiție de 20 milioane euro, care a creat peste o mie locuri de muncă, dorește să deschidă a doua fabrică în sudul țării cu alte o mie de locuri de muncă.


Directorul general al SRL. ”Metal Products Europe, filială a companiei Metal Products, Susumu Watanabe, a menționat că compania dată și-a deschis activitatea în Moldova anul curent și că colaborează cu doi specialiști moldoveni care au fost instruiți în Japonia, astfel compania intenționează să analizeze posibilitățile și facilitățile oferite de Republica Moldova pentru a investi într-un nou proiect privind producerea mașinilor de plantare, după noua tehnologie modernă no-till.

De asemenea, a fost menționat faptul că agricultura moldovenească prezintă interes pentru Japonia, de aceea va colabora cu autoritățile nipone, care dispun de profesioniști la nivel național pentru proiectul dat ca să colaboreze cu un astfel de specialist performant, pentru a implementa tehnologii avansate, mașini de înaltă calitate, în țara noastră.

Viceministrul Economiei și Infrastructurii Vitalie Iurcu a menționat, la rîndul său, că partea moldovenească dispune de suprafețe, pe care compania japoneză ar putea construi Fabrica de Producere a tehnicei agricole și că va acorda tot suportul necesar pentru deschiderea unei noi companii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?