X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Culorile au revenit în Thailanda, după un an de doliu oficial (FOTO)

30 oct. 2017,, 21:30   Externe
6986 0

Thailanda a încheiat în mod oficial perioada de doliu național în memoria fostul rege Bhumibol Adulyadej.

Mulți dintre locuitorii acestei țări au reînceput să poarte haine colorate după un an monoton din punct de vedere vestimentar, în timpul căruia, în semn de respect pentru monarhul defunct, s-au îmbrăcat din cap pînă în picioare cu articole vestimentare negre, informează reuters.com.

Sute de mii de persoane s-au deplasat în centrul istoric al orașului Bangkok pentru a aduce un ultim omagiu regelui Bhumibol, care a murit în octombrie 2016. Funeraliile sale, care au costat 90 de milioane de dolari americani, realizate cu mare pompă și marcate de numeroase ritualuri străvechi, au avut loc pe durata a cinci zile, la un an după decesul monarhului.


Rămășițele sale pămîntești au fost depuse în Grand Palace din Bangkok. Portrete ale fostului rege, care a devenit o figură paternă pentru mulți thailandezi în timpul domniei sale de șapte decenii, au fost afișate în întreaga țară. Steagurile funerare albe și negre ce au fost arborate la porțile clădirii Guvernului din Bangkok timp de un an au fost date jos, iar prim-ministrul țării, Prayuth Chan-ocha, a susținut un discurs televizat prin care a anunțat în mod oficial încheierea perioadei de doliu național.

"Guvernul dorește să mulțumească oficialilor, atît soldați cît și civili... și celor peste 10 milioane de thailandezi care au venit să aducă un ultim omagiu fostului rege pe parcursul ultimului an", a declarat premierul Prayuth Chan-ocha.

May Kanokwattana, în vîrstă de 29 de ani, care lucrează într-o clădire de birouri, a purtat o ținută vestimentară într-o nuanță strălucitoare de galben în timp ce aștepta în stația de metrou aerian Siam BTS, una dintre cele mai mari stații de transport public din Bangkok.

Culorile au înțelesuri profunde pentru thailandezi. Regulile astrologice, respectate de mulți cetățeni din această țară din sud-estul Asiei, atribuie o culoare fiecărei zile din săptămînă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?