Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Fostul șef al campaniei lui Trump, inculpat împotriva SUA

30 oct. 2017,, 20:00   Externe
7461 1

Decizie fără precedent în ancheta privind implicarea Rusiei în campania prezidențială din Statele Unite.

Fostul șef al campaniei lui Donald Trump, Paul Manafort, a fost inculpat de complot împotriva SUA. El a mers la sediul FBI, după ce a fost somat să se predea autorităților federale, în cadrul acestei anchete conduse de procurorul special Robert Mueller, relatează agenția France Presse.

Paul Manafort și asociatul său Rick Gates sunt vizați de această anchetă. Sunt primele puneri sub acuzare din ancheta de amploare privind ingerința rusă în alegerile prezidențiale din noiembrie 2016. Conform New York Times, numele lui Rick Gates apare pe documentele unor firme cu sediul în Cipru prin intermediul cărora Paul Manafort ar fi primit plăți provenite din Europa de Est.

Potrivit purtătorului de cuvînt al procurorului special, Paul Manafort este vizat de 12 capete de acuzare, printre care complot împotriva SUA, spălare de bani, declarații false și nedeclararea unor conturi din străinătate. El ar putea fi prezentat justiției, a adăugat purtătorul de cuvînt, Peter Carr.


În vîrstă de 68 de ani, Paul Manafort a condus campania lui Donald Trump pînă în august 2016, cînd a fost constrîns să demisioneze în special în urma unor dezvăluiri privind legăturile sale cu oligarhi ucraineni proruși. FBI a percheziționat la sfîrșitul lunii iulie una dintre reședințele sale și a confiscat documente. Potrivit bbc.com, inculparea sa vizează aceste legături cu oligarhi ucraineni proruși, în perioada 2006 – 2015.

Acest lucru ar putea fi considerat o veste bună pentru Donald Trump, după cum notează jurnaliștii britanici, căci acuzațiile au legătură cu faptele lui Manafort dinainte de a conduce campania lui Trump. Astfel, ar putea să facă decizia lui Trump de a-l concedia să pară una înțeleaptă.

Cu toate acestea, Manafort cu siguranță va fi supus unei presiuni uriașe să coopereze în ancheta privind ingerința rusă. Agențiile de informații din SUA au ajuns deja la concluzia că Rusia a intervenit pentru a-l ajuta pe Donald Trump să cîștige alegerile prezidențiale din noiembrie 2016. Trump a respins acuzațiile privind presupuse legături cu Rusia și a calificat ancheta drept „o vînătoare de vrăjitoare”. Kremlinul a negat de asemenea acuzațiile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?