Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Candu: Dezvoltarea mass-mediei este o prioritate pentru Parlament

30 oct. 2017,, 15:30   Politică
1960 0

Dezvoltarea mass-media și a producției locale este o prioritate pentru Parlamentul Republicii Moldova, a declarat astăzi spicherul Andrian Candu, citat de Noi.md.

Declarația a fost făcută la deschiderea conferinței internaționale ”Cum atragem investițiile străine în spațiul media al Republicii Moldova prin intermediul legislației moderne”. Politicianul a precizat că guvernarea va susține soluțiile prezentate de experți pentru îmbunătățirea legislației în domeniu.

Potrivit lui Candu, autoritățile sînt conștiente de importanța dezvoltării media pentru avansarea țării pe calea reformelor democratice.

” Împreună cu experții și reprezentanții mass-media am convenit asupra unor proiecte foarte ambițioase din domeniul media și cu termene clare de finalitate, cum este noul Cod al audiovizualului, noua lege a presei, reglementarea clară a accesului la informație, versus protecția datelor cu caracter personal și multe alte proiecte de legi ce necesită adaptarea la noile realități”, a spus Candu.

La evenimentul organizat de Asociația pentru Dezvoltare și Cooperare (ADC) mai participă deputați, ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit, membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului, reprezentanți ai instituțiilor mass-media, ai organizațiilor media și partenerilor de dezvoltare.


Pe parcursul întregii zile, experți din Cehia, Finlanda, Georgia, Germania, Lituania, România și Ucraina prezintă experiența și bunele practici în domeniu. La final, va fi întocmit un raport cu recomandări pentru modernizarea legislației mass-media din Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?