Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Socialiștii au demascat noi nelegiuiri ale condamnatului Gamrețchi

30 oct. 2017,, 13:38   Societate
1772 0

Consilierii socialişti din Consiliul Municipal Chişinău (CMC) au făcut publice nişte imagini video şi fotografii, care demonstrează că fostul şef al Direcţiei transport public, Igor Gamreţchi, condamnat la închisoare cu suspendare pentru corupţie, construieşte o casă de lux într-o zonă verde a capitalei.

Potrivit agenţiei «Infotag», luni, în cadrul unei conferinţe de presă, consilierul Alexandr Odinţov, a menţionat că este vorba de o vilă cu cîteva etaje, amplasată în sectorul Rîşcani, pe strada Pîntea, în spatele Universităţii Tehnice.

"Clădirea are o suprafaţă de 1500 de metri pătraţi. Pe teritoriul acesteia se află o saună cu sare, o piscină şi altele. Tavanele în unele camere sînt la 8 metri înălţime. După pronunţarea sentinţei, fostul oficial, care a fost coleg de clasă cu primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, acuzat tot de corupţie, a fost filmat în timp ce le plătea personal muncitorilor pentru construcţie. El era foarte calm, fără să se teamă de nimeni şi de nimic", a spus Odinţov.

În opinia sa, Gamreţchi nu a fost sancţionat datorită garanţiilor, date de Partidul Democrat şi a Forţelor de Securitate loiale partidului.

"Noi ne întrebăm de ce pentru construirea a cinci străzi din Chişinău nu se cheltuiesc zeci de milioane de lei, conform contractului, ci sute de milioane de lei? Iar lucrările nu sînt încheiate la timp. Iată şi răspunsul: funcţionarii de la Primărie, chiar şi cei condamnaţi, îşi construiesc în linişte casele", a spus consilierul, explicînd că vila de la Rîşcani este înregistrată pe numele mamei funcţionarului condamnat.


"La Cadastru, această vilă este perfectată pe numele mamei lui Gamreţchi, Eugenia Stoiceva. Gamreţchi este numele de familie al soţiei funcţionarului. Primul său nume este Stoicev. Anume cu acest nume el a fost prins în Italia pentru furt de biciclete. Cîndva, Stoicev-Gamreţchi era sărac. Dar cînd a ajuns la Primărie sub conducerea lui Chirtoacă, a devenit om bogat. A devenit bogat din banii furaţi de la locuitorii capitalei", susţine consilierul socialist.

El a explicat că contractul de vînzare-cumpărare a cinci depozite de pe strada Uzinelor, de asemenea, a fost întocmit pe numele mamei lui Gamreţchi.

"Mama lui nu s-a ocupat niciodată de afaceri şi nu a avut niciun fel de active. Apoi ea a devenit brusc deţinătoarea unei proprietăţi în valoare de 1 milion de euro. O coincidenţă ciudată este și faptul că aceste depozite i-au fost vîndute de compania, care executa lucrări contractuale privind reabilitarea străzii Alba-Iulia din Chişinău. Transferul de proprietate către Eugenia Stoiceva a fost făcut exact în decembrie 2014, cînd strada Alba-Iulia a fost dată în exploatare", a explicat el.

În opinia lui Odinţov, cazul lui Gamreţchi este doar un exemplu, în care PDM "blochează" tot ce ţine de corupţia în capitală a partenerilor săi de Alianţă - liberalii".

"Aşa e jocul, e o tactică. Să ne amintim de materiale video cu fostul ministru al Transporturilor şi vicepreşedintele Partidului Liberal, Iurie Chirinciuc. El a fost prins cu mită, în baza fotografiilor publicate de procurori. Iar omul primeşte o pedeapsă cu suspendare şi se ocupă de sănătate într-o sală de forţă din Iaşi. Nu sînt condamnaţi nici foştii consilieri ai CMC, Ghenadie Dumanschi, Oleg Onişcenco şi secretarul Valeriu Didenco, care au fost puși sub acuzaţie de corupţie. Ei se aleg cu amenzi şi sentinţe suspendate. Ei toţi fiind membri ai aceluiaşi grup mafiot, care a fost creat în perioada cît Chirtoacă a fost primar. Fiţi calmi, PDM va încerca să-l scape şi pe primar de lovitura justiţiei controlate", a spus Odinţov.

El le-a cerut locuitorilor Chişinăului să-şi arunce din gît "jugul acelora care iau mită".

"Doar prin procedura legală de demitere a lui Chirtoacă din funcţie, prin referendum, putem aduce la conducere un gospodar normal. Un om care va opri distrugerea Chişinăului şi jaful locuitorilor săi", a spus Odinţov.

«Infotag» precizează: Dorin Chirtoacă a fost arestat la 25 mai. El este suspectat de trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată. Anterior, în acelaşi dosar, au fost arestate 11 persoane, inclusiv viceprimarul Nistor Grozavu, şeful Direcţiei transport public, Igor Gamreţchi, un fost consilier, trei administratori a unor firme de parcări, precum şi un om de afaceri, care stătea în spatele companiilor private care au participat la licitaţie, inclusiv compania cîştigătoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?