Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon îl invită pe Iohannis la Chișinău

30 oct. 2017,, 11:31   Politică
7250 5

Șeful statului Igor Dodon l-a invitat pe omologul său român, Klaus Iohannis, să efectueze o vizită în Republica Moldova, comunică Noi.md.

O scrisoare oficială în acest sens adresată președintelui României a fost înmînată astăzi de Igor Dodon ambasadorului român la Chișinău, Daniel Ioniță.

„Un temei important pentru întîlnirea de astăzi a fost dorința mea de a-i înmîna domnului ambasador Daniel Ioniță o scrisoare oficială adresată președintelui României, domnului Klaus Iohannis. Prin această scrisoare, i-am transmis domnului președinte Iohannis invitația mea de a vizita Republica Moldova. Consider că între șefii de stat ai României și Republicii Moldova trebuie să fie închegată o comunicare responsabilă și constructivă”, a declarat astăzi Dodon.

Potrivit lui, dificultățile existente în dialogul dintre cele două state trebuie depășite, iar acest lucru este posibil prin discuții repetate. Demnitarul a subliniat necesitatea unei colaborări „echilibrate și reciproc avantajoase” între Republica Moldova și România, atît în domeniul economic, cît și în cel cultural.

„Am toată convingerea că numai prin discuții repetate pot fi depășite asperitățile și dificultățile care mai apar în relațiile dintre state sau dintre instituții și mizez pe faptul că Președintele României este deschis să accepte un dialog la Chișinău, în orice perioadă comodă pentru dumnealui”, mai susține Dodon.


Demnitarul a mai menționat că relațiile moldo-române sînt și vor rămîne a fi fundamentale pentru Republica Moldova, în virtutea vecinătății noastre, a evenimentelor istorice comune și a afinităților culturale existente.

„Sîntem două state independente și suverane care trebuie să găsească noi oportunități de cooperare respectuoasă și benefică pentru cetățeni”, a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?